Expo Showing Off 9 [Afgelopen]

  • Vernissage: donderdag 28 maart 2024 vanaf 18 uur
  • Expo: vrijdag 29 maart tot en met zondag 21 april 2024
  • Waar: M HKA INBOX, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
  • Gratis inkom
Afbeelding
Ziekenhuisschool Antwerpen Expo Showing Off 9

Showing Off is een kunstproject waarbij de kinderen en jongeren van al onze afdelingen kennis maken met moderne kunst en zelf moderne kunst maken. We organiseren dit jaarlijks samen met het M HKA.

Zich beter voelen

Veel van onze leerlingen maakten al heel wat mee. Maar als Ziekenhuisschool Antwerpen geloven we erin dat kunst beleven en creëren kan helpen om zich beter te voelen. Hierdoor laten we hen tijdens intensieve ateliers samenwerken met nationale en internationale kunstenaars.

Onze jongeren hebben vaak weinig zelfvertrouwen, maar tijdens deze ateliers staan ze dikwijls versteld van wat ze kunnen. Sommigen overstijgen echt zichzelf. De kunstenaars en begeleiders doen op hun beurt inspiratie op door het werken met deze bijzondere doelgroep.

Inspiratie

Alles begint met een mobiele tentoonstelling van een vijftal werken die we lenen van het M HKA en die rondreizen langs de verschillende vestigingen van de ziekenhuisschool. De mensen van het museum maken een selectie uit hun eigen archief. Alle kinderen en jongeren krijgen uitleg bij deze werken, kunnen vragen stellen en de werken van dichtbij bekijken. De werken kunnen ook dienen als inspiratie voor de workshops.

Workshops

De weken erna volgen onze leerlingen uit psychiatrie workshops, begeleid door kunstenaars uit verschillende disciplines. We bieden workshops aan in de beeldende kunsten, muziek, poëzie, schilderkunst, textielkunst, grafiek en illustratie. Voor pediatrie worden de leerkrachten omgeschoold tot echte kunstenaars en geven zijzelf de workshops aan hun leerlingen. 

Als afsluiting is er een vernissage en tentoonstelling in de INBOX in het M HKA. We nodigen jullie dus met heel veel trots en plezier uit om het resultaat van deze samenwerking te komen bekijken. Verwondering en betovering gegarandeerd!

 

Ziekenhuisschool Antwerpen Showing Off 8: doek met kleine schilderijtjes_ver
Ziekenhuisschool Antwerpen Showing Off: logo's